logo

Vit Kladdkaka - Recept

Ingredienser:

:: 2 ägg
:: 2 dl socker
:: 100g smör
:: 100g vit choklad
:: 2.5 dl vetemjöl
:: 2 tsk vaniljsocker

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten
4. Rör (försiktigt) ner mjöl och vaniljsocker
5. Häll ner smeten i en smord form
6. Grädda i 15-20 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka)
7. Pudra med florsocker och låt kladdkakan svalna innan du serverar med bär (hallon passar perfekt!)

Vit Kladdkaka




Fler Recept:

Recept på kladdig kladdkaka | Recept på seg kladdkaka med sirap | Recept på Brownies | Recept på kladdkaka utan ägg

Vackert vit!

Enkelt recept på en vacker och ljuvlig vit kladdkaka som garanterat uppskattas av alla barn och sötsugna vuxna! Pudra med florsocker så blir den ännu vackrare! Tycker du om vit choklad kommer du älska den här kladdkakan.

Visste du?

Kladdkakan är en svensk uppfinning. Det sägs att den kom till för att det var brist på bakpulver i Sverige... Hur det än gick till är kladdkakan idag en av våra mest populära kakor!