kladdigkladdkaka

Glutenfri kladdkaka - Recept

Ingredienser:

:: 2 ägg
:: 3 dl socker
:: 100g smör
:: 4 msk kakao
:: 2 msk vaniljsocker
:: 1½dl mjölmix eller maizena eller mandelmjöl
:: 1/2 krm salt

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna
3. Vispa ägg och socker i en bunke
4. Blanda i resten av de torra ingredienserna
5. Häll i smöret och rör om till en jämn smet.
6. Smörj en form med glutenfritt ströbröd. Det går också bra med kokosflingor!
7. Häll ner smeten i formen och grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen
8. Låt kladdkakan svalna innan du serverar med t.ex. vispgrädde och bär.

glutenfri kladdkaka




Mer information om glutenfri kost och glutenfria recept hittar du på Svenska Celliakiförbundet.

Fler recept på kladdkaka:

Recept på kladdig kladdkaka | Recept på seg kladdkaka med sirap | Recept på Brownies | Recept på kladdkaka utan ägg

Glutenfri kladdkaka

Receptkladdkaka utan gluten som smakar lika gott som en vanlig kladdkaka. Receptet går att göra med flera glutenfria alternativ till vanligt mjöl. Maizena, mandelmjöl eller kanske rentav kokosmjöl? Prova dig fram och se vad du tycker blir godast!

Tips!

Om du använder mandelmjöl eller kokosmjöl kan du behöva öka mängden smör eller använda ett extra ägg för att få en riktigt kladdig och god kaka. Du kan också prova att hälla i lite kaffe eller mjölk i smeten då mandelmjöl binder vätska bättre än vanligt mjöl!