kladdigkladdkaka

Brownies - Recept

Ingredienser:

:: 2 ägg
:: 2 dl socker
:: 100g smör
:: 100 g mörk choklad
:: 1 dl nötter (t.ex. valnötter, mandlar el. hasselnötter)
:: 1,25 dl mjöl
:: 1 tsk vaniljsocker
:: 1 tsk bakpulver

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smör och choklad tillsammans (i vattenbad eller micro)
3. Hacka nötterna och blanda i smeten
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i
chokladsmeten
5. Häll i ett ägg i taget under omrörning och rör till en jämn smet
6. Häll ner smeten i en smörad form med bakplåtspapper i botten
7. Grädda i ca 30-40 minuter (kortare tid ger kladdigare kaka)
8. Låt brownien svalna innan du skär den i rutor
9. Servera med vispgrädde eller glass

Brownies




Fler Recept:

Recept på kladdig kladdkaka | Recept på seg kladdkaka med sirap | Recept på Brownies | Recept på kladdkaka utan ägg | Recept på brownies

Brownies!

Brownies är den amerikanska varianten av kladdkaka. Det här goda receptet innehåller choklad och hackade nötter.

Visste du?

Brownien skiljer sig från kladdkakan genom att den innehåller bakpulver. En annan skillnad är att brownies oftare har någon form av glasyr. Dessutom skärs brownies ofta i rutor medan kladdkakan traditionellt delas upp i tårtbitar.